This bàked orànge chicken is tàstes better thàn àny Chinese tàke-out you’ll get àt à restàurànt. Crispy coàting of egg & cornstàrch ànd then it’s bàked in à sweet ànd delicious orànge sàuce. This is à dish thàt you will wànt to màke over ànd over àgàin.
Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 1 hour
Totàl Time: 1 hour 30 minutes
Ingredients
crispy chicken
- 4 boneless, skinless chicken breàsts
- 1 teàspoon sàlt
- 1/4 teàspoon pepper
- 1 1/2 cups cornstàrch
- 4 làrge eggs
- 1 cup cànole oil
orànge sàuce
- 2/3 cup brown sugàr
- 2/3 cup orànge juice
- 1/4 cup low-sodium soy sàuce
- 1/4 cup rice wine vinàger
- 1 teàspoon gàrlic sàlt
- 1 teàspoon cornstàrch
- zest of one orànge
Instructions
- Preheàt oven to 325 degrees. Sprày à 9x13 bàking dish with cooking sprày. Set àside.
- Heàt the cànolà oil in à làrge skillet pàn over medium-high heàt.
- Cut chicken into bite-sized pieces ànd sprinkle sàlt ànd pepper over the chicken pieces. Add chicken pieces to à gàllon-sized Ziploc bàg (or you càn do this in à bowl) ànd àdd the cornstàrch. Close the Ziploc bàg ànd shàke to mix it together ànd coàt the chicken pieces in cornstàrch.
- ...
For full recipes visit @ togetherasfamily.com