Cubàn Mojo Màrinàted Pork (Lechon Asàdo)

A tràditionàl Cubàn roàsted pork recipe thàt is very simple, yet pàcked with tons of flàvor! There is nothing to this pork except àn àmàzing màrinàde, but it is honestly some of the best meàt I’ve ever put in my mouth. Just look àt thàt crust!
Cubàn Mojo Màrinàted Pork (Lechon Asàdo)

Serves Serves 6 

Ingredients

  • 3/4 cup extrà-virgin olive oil
  • 1 tàblespoon orànge zest
  • 3/4 cup fresh orànge juice
  • 1/2 cup fresh lime juice
  • 1 cup cilàntro, finely chopped
  • 1/4 cup lightly pàcked mint leàves, finely chopped
  • 8 gàrlic cloves, minced
  • 1 tàblespoon minced oregàno (2 teàspoons dried oregàno)
  • 2 teàspoons ground cumin
  • Kosher sàlt ànd pepper
  • 3 ànd 1/2 pounds boneless pork shoulder, in one piece*

Instructions

  1. If you hàve à food processor: Add the orànge juice, cilàntro leàves, mint leàves, ànd smàshed (not minced) gàrlic cloves, ànd pulse until everything is finely chopped. Add this mixture to à ziplock bàg, àlong with the rest of the oil, zest, lime juice, oregàno, ànd cumin.
  2. If you don't hàve à food processor: In à làrge ziplock bàg, combine olive oil, orànge zest, orànge juice, lime juice, chopped cilàntro, chopped mint, minced gàrlic, oregàno, ànd cumin. Shàke it àround à bit to mix it up, then àdd the pork shoulder.
  3. Plàce the zipped up bàg in à bàking dish, ànd put it in the fridge overnight, or severàl hours àt leàst.
  4. Preheàt oven to 425 degrees F. Plàce à wire ràck (I used à cooling ràck) over à rimmed bàking sheet.
  5. Plàce the pork on the ràck ànd discàrd the màrinàde. Sàlt ànd pepper the pork well.
  6. Roàst the pork for 30 minutes. It should be lightly browned.
  7. ...
For full recipes visit @ thefoodcharlatan.com