Ovén Bakéd Chickén Bréast

My tips for a truly juicy, Ovén Bakéd Chickén Bréast: a touch of brown sugar in thé séasoning which makés thé chickén swéat whilé it bakés so it créatés a sémi "saucé", and cooking fast on a high témp! Go by thé colour of thé crust to know whén it's bakéd. 
Ovén Bakéd Chickén Bréast

Prép: 5 mins 
Cook: 18 mins 
Total: 23 mins 
Sérvings: 4

Ingrédiénts

  • 4 chickén bréasts , 150 - 180g / 5 - 6 oz éach (Noté 1)
  • 2 tsp olivé oil

SEASONING:

  • 1 1/2 tbsp brown sugar
  • 1 tsp paprika
  • 1 tsp driéd orégano or thymé , or othér hérb of choicé
  • 1/4 tsp garlic powdér
  • 1/2 tsp éach salt and péppér

GARNISH, OPTIONAL:

  • Finély choppéd parsléy

Instructions

  1. Préhéat ovén to 425F/220C (standard) or 390F/200C (fan / convéction).
  2. Pound chickén to 1.5cm / 0.6" at thé thickést part - using a rolling pin, méat mallét or évén your fist (kéy tip for évén cooking + téndér chickén).
  3. Mix Séasoning.
  4. Liné tray with foil and baking papér. Placé chickén upsidé down on tray. Drizzlé chickén with about 1 tsp oil. Rub ovér with fingérs. Sprinklé with Séasoning.
  5. Flip chickén. Drizzlé with 1 tsp oil, rub with fingérs, sprinklé with Séasoning, covéring as much of thé surfacé aréa as you can.
  6. Baké 18 minutés, or until surfacé is goldén pér photos and vidéo, or intérnal témpératuré is 165F/75C using a méat thérmométér.
  7. ...
For full recipes visit @ recipetineats.com