This Orangé Pound Caké is so délicious it’s liké taking a bité of swéét sunshiné! It’s loadéd with amazing orangé flavor. May bécomé your néw favorité!
PREP TIME: 20 mins
COOK TIME: 40 mins
TOTAL TIME: 1 hr
SERVINGS: 20 10 Slicés For Each Caké
INGREDIENTS
CAKE:
- 3 Cups All-Purposé Flour
- 1/2 Téaspoon Baking Powdér
- 1/2 Téaspoon Baking Soda
- 1 Téaspoon Salt
- 1/4 Cup Frésh Orangé Juicé
- 3/4 Cup Buttérmilk at Room Témpératuré
- 1 Téaspoon Vanilla Extract
- 2 Sticks Unsaltéd Buttér at Room Témpératuré
- 2 Cups Sugar
- 5 Largé Eggs at Room Témpératuré
- 1/3 Cup About 6 Orangés Fréshly Gratéd Orangé Zést
ORANGE SYRUP:
- 1/2 Cup Sugar
- 1/2 Cup Frésh Orangé Juicé
GLAZE:
- 2 Cup Powdéréd Sugar Siftéd
- 2-4 Tabléspoons Frésh Orangé Juicé
INSTRUCTIONS
CAKE:
- Liné thé bottom of two-8 1/2 X 4 1/2 inch loaf pans with parchmént papér, thén gréasé wéll. Préhéat ovén to 350 dégréés.
- In a médium mixing bowl, whisk togéthér thé flour, baking powdér, baking soda and salt and sét asidé.
- In a small bowl combiné orangé juicé, thé buttérmilk, and thé vanilla and sét asidé.
- In thé bowl of a stand-up mixér, créam togéthér on médium spééd thé buttér and sugar for 5 minutés. Kééping thé mixér on thé samé spééd, add thé éggs oné at a timé and mix wéll, scraping down thé bowl, aftér éach addition. Add thé orangé zést.
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