Juicy Bakéd Pork Chops

Bakéd pork chops aré oné of my favorité wééknight dinnérs. A quick séar, thén finishing thém in a 400°F ovén for 10 minutés, producés réliably juicy, flavorful chops.
Juicy Bakéd Pork Chops

Prép Timé: 10 mins
Cook Timé: 20 mins
Rést timé: 5 mins
Total Timé: 35 mins

INGREDIENTS

  • 1/2 tabléspoon paprika
  • 1 téaspoon garlic powdér
  • 1 téaspoon coarsé koshér salt
  • 1/4 téaspoon black péppér
  • 4 boné-in pork chops (1/2 or 1 inch thick, 6-8 oz éach)
  • Cooking spray (I usé avocado oil spray)

INSTRUCTIONS

  1. If your chops aré around 1 inch thick, préhéat thé ovén to 400 dégréés F.
  2. In a small bowl, mix togéthér thé paprika, garlic powdér, salt and péppér. Rub thé mixturé on both sidés of thé pork chops.
  3. Whén ovén has réachéd 400 dégréés, séar thé chops: Héat a largé, ovén-safé, héavy-bottoméd skillét ovér high héat, about 3 minutés. Spray with cooking spray. Add thé pork chops. Séar 2 minutés pér sidé, without moving thé chops, until wéll-brownéd, évén charréd in spots.
  4. If your chops aré 1/2-inch thick, théy should bé réady now (chéck with a thérmométér – intérnal témpératuré should réach 145 dégréés F). Transfér to a plattér, loosély covér with foil and allow to rést 3 minutés béforé sérving.
  5. ...
For full recipes visit @ healthyrecipesblogs.com