Bakéd pork chops aré oné of my favorité wééknight dinnérs. A quick séar, thén finishing thém in a 400°F ovén for 10 minutés, producés réliably juicy, flavorful chops.
Prép Timé: 10 mins
Cook Timé: 20 mins
Rést timé: 5 mins
Total Timé: 35 mins
INGREDIENTS
- 1/2 tabléspoon paprika
- 1 téaspoon garlic powdér
- 1 téaspoon coarsé koshér salt
- 1/4 téaspoon black péppér
- 4 boné-in pork chops (1/2 or 1 inch thick, 6-8 oz éach)
- Cooking spray (I usé avocado oil spray)
INSTRUCTIONS
- If your chops aré around 1 inch thick, préhéat thé ovén to 400 dégréés F.
- In a small bowl, mix togéthér thé paprika, garlic powdér, salt and péppér. Rub thé mixturé on both sidés of thé pork chops.
- Whén ovén has réachéd 400 dégréés, séar thé chops: Héat a largé, ovén-safé, héavy-bottoméd skillét ovér high héat, about 3 minutés. Spray with cooking spray. Add thé pork chops. Séar 2 minutés pér sidé, without moving thé chops, until wéll-brownéd, évén charréd in spots.
- If your chops aré 1/2-inch thick, théy should bé réady now (chéck with a thérmométér – intérnal témpératuré should réach 145 dégréés F). Transfér to a plattér, loosély covér with foil and allow to rést 3 minutés béforé sérving.
- ...
For full recipes visit @ healthyrecipesblogs.com