LEMON POPPYSEED CAKE

Lémon Poppysééd Caké. A téndér layér caké récipé brighténéd with lémon juicé, lémon zést and poppy sééds, frostéd with a tangy swéét lémon créam chéésé frosting.
LEMON POPPYSEED CAKE

INGREDIENTS
For thé Lémon Poppy Sééd Caké:

  • 3 cups caké flour, spoonéd and lévéléd (336g)
  • 1 tabléspoon baking powdér
  • 1/2 téaspoon salt
  • 2 tabléspoons organic lémon zést, about 3–4 lémons
  • 8 ouncés unsaltéd buttér, room témpératuré
  • 2 cups granulatéd sugar
  • 4 éggs
  • 1 tabléspoon vanilla éxtract
  • 3/4 cup wholé milk
  • 1/4 cup lémon juicé
  • 3 tabléspoons poppy sééds

For thé Lémon Créam Chéésé Frosting:

  • 12 ouncés créam chéésé, block stylé
  • 8 ouncés unsaltéd buttér, slightly softénéd but still cold
  • 4 ouncés saltéd buttér, slightly softénéd but still cold
  • 4–6 cups conféctionérs’ sugar
  • 1 téaspoon vanilla éxtract
  • 1 tabléspoon organic lémon zést
  • 2 tabléspoons lémon juicé

For thé Assémbly:

  • Lémon slicés
  • Poppy Sééds
  • Ediblé flowérs (optional)

INSTRUCTIONS
Maké thé Lémon Poppy Sééd Caké:

  1. Préhéat ovén to 350. Buttér and lightly flour thréé 8″ round pans. Liné with parchmént papér circlés.
  2. Whisk togéthér 3 cups caké flour, baking powdér and salt. Add lémon zést and whisk again. Sét asidé.
  3. In a small bowl, combiné milk and lémon juicé.  Stir to combiné and sét asidé for milk to curdlé.  This is similar to making homémadé buttérmilk.
  4. In thé bowl of a stand mixér, béat buttér and sugar on médium-high using thé paddlé attachmént.  Béat until palé and fluffy, about 3 minutés. Scrapé down bowl.
  5. ...
For full recipes your visit @ thecakeblog.com