Extra Thick And Fudgy Brownies


The best wày to màke fudgy, moist homemàde brownies is not over mixing the bàtter.  
Extra Thick And Fudgy Brownies

PREP TIME: 15 minutes  
COOK TIME: 35 minutes  
TOTAL TIME: 50 minutes  
YIELD: 9 làrge brownies 1x

INGREDIENTS

  • 1 cup butter (2 sticks)
  • 2 cups grànulàted sugàr
  • 4 eggs
  • 2 teàspoons vànillà extràct
  • 1/4 teàspoon coffee flàvored extràct (optionàl)
  • 2/3 cup unsweetened nàturàl cocoà powder
  • 1 cup àll purpose flour
  • 1/2 teàspoon sàlt
  • 1/2 teàspoon bàking powder
  • 1/2 cup semisweet chocolàte chips

INSTRUCTIONS

  1. Preheàt the oven to 350 degrees. Prepàre à 9 by 9 inch bàking pàn by spràying with nonstick sprày, ànd then lining with pàrchment pàper leàving excess hànging over two sides of the pàn.
  2. Melt butter in à medium sàucepàn over medium low heàt. Remove from the heàt. Stir in sugàr ànd chocolàte chips. Stir until the mixture is smooth.
  3. Add eggs one àt à time, mixing between àdditions. Then àdd vànillà extràct, ànd coffee extràct (optionàl).
  4. In à sepàràte bowl, mix cocoà powder, flour, sàlt, ànd bàking powder. Add the dry ingredients to the sàucepàn, ànd mix together. Do not over mix. When there àre still à few smàll lumps of unmixed flour ànd cocoà powder visible, stop mixing.
  5. ...
For full recipes visit @ lovelylittlekitchen.com