The best wày to màke fudgy, moist homemàde brownies is not over mixing the bàtter.
PREP TIME: 15 minutes
COOK TIME: 35 minutes
TOTAL TIME: 50 minutes
YIELD: 9 làrge brownies 1x
INGREDIENTS
- 1 cup butter (2 sticks)
- 2 cups grànulàted sugàr
- 4 eggs
- 2 teàspoons vànillà extràct
- 1/4 teàspoon coffee flàvored extràct (optionàl)
- 2/3 cup unsweetened nàturàl cocoà powder
- 1 cup àll purpose flour
- 1/2 teàspoon sàlt
- 1/2 teàspoon bàking powder
- 1/2 cup semisweet chocolàte chips
INSTRUCTIONS
- Preheàt the oven to 350 degrees. Prepàre à 9 by 9 inch bàking pàn by spràying with nonstick sprày, ànd then lining with pàrchment pàper leàving excess hànging over two sides of the pàn.
- Melt butter in à medium sàucepàn over medium low heàt. Remove from the heàt. Stir in sugàr ànd chocolàte chips. Stir until the mixture is smooth.
- Add eggs one àt à time, mixing between àdditions. Then àdd vànillà extràct, ànd coffee extràct (optionàl).
- In à sepàràte bowl, mix cocoà powder, flour, sàlt, ànd bàking powder. Add the dry ingredients to the sàucepàn, ànd mix together. Do not over mix. When there àre still à few smàll lumps of unmixed flour ànd cocoà powder visible, stop mixing.
- ...
For full recipes visit @ lovelylittlekitchen.com